Home » Clubs » Club details

Bekijk alle clubs!

'Knuffel- en koesterclub'


Word lid van deze Club  Start zelf een Club  Bekijk alle Clubs 

Maak favoriet 

  • Beschrijving
  • Clubleden (72)
  • Activiteiten
  • Forum

'Knuffel- en koesterclub'

Opgericht door freenature

foto freenature
Voor wie?
  • Mannen en vrouwen
  • Het maakt niet uit of je een relatie hebt of niet
  • Van alle leeftijden
  • Het maakt niet waar je vandaan komt
Beschrijving
Welkom bij de knuffel- en koesterclub!

In deze verharde maatschappij met vergaande individualisering waarin veel mensen zichzelf voorbij lopen, is het een verademing om tijdens een knuffelworkshop warmte en genegenheid met andere gelijkgestemde mensen te mogen delen. Een workshop in een ontspannen, ongedwongen en vooral veilige setting waarbij er met humor en wederzijds respect wordt aangeraakt. Op een liefdevolle manier knuffelen en koesteren zonder vervolgdoel, niets meer en niet minder.

Deze workshop is gericht op liefdevolle aandacht en aanrakingen en wordt, onder begeleiding van een ervaren knuffelcoache, langzaam opgebouwd. Samen gaan we op pad. We beginnen met een voorstelronde waarin je je intenties en verlangens uit mag spreken. We maken afspraken over grenzen en doen een meditatie om de drukte en stress van alle dag los te laten en tot onszelf te komen. Vanuit die rust en ontspanning doen we oefeningen die erop gericht zijn om contact met jezelf en anderen te maken. We beginnen voorzichtig en bouwen de intensiteit langzaam op. De oefeningen zijn heel divers en variëren van speels tot heel intens. Als je iets niet wilt, dan hoeft dat niet. Knuffelen is fijn, maar soms ook spannend. Je hoeft tijdens deze workshop niets te doen wat je eigenlijk niet wilt. En als je een bepaalde oefening niet mee wilt doen, of niet met een bepaald iemand, dan is dat helemaal okee. Jij bepaalt zelf waar op dat moment je grenzen liggen.
Na de eerste stappen is het heel bijzonder om de ander aan te raken en aangeraakt te worden. Om een knuffel te geven en te mogen ontvangen. Al gauw zal je ervaren dat het heel veilig en vertrouwd voelt. En dat je je kunt overgeven aan de kunst van het aanraken én genieten.

Fysiek contact is een eerste levensbehoefte van de mens, net als eten en drinken. Wie regelmatig aangeraakt, geaaid of geknuffeld wordt, voelt zich niet alleen beter, maar heeft ook meer weerstand. Aanraken en aangeraakt worden is net zo belangrijk als gezond eten en voldoende lichaamsbeweging.
Bij stress denken we meestal aan onplezierige, bedreigende dingen die op ons af komen. Maar stress kan ook ontstaan door het ontbreken van aanraking of liefkozing in je leven. Niet zo verwonderlijk, want aanraken is van levensbelang. Als je niet wordt aangeraakt ga je dood. Althans, zo voelt het van binnen. En zo werkt het ook echt. De prikkeling van de huid wordt via de zenuwen doorgegeven aan de kleine hersenen, en dat is precies het gebied waar de menselijke emoties worden geregeld. Met andere woorden: een aanraking brengt je via de hersenen heel direct in contact met je gevoelsleven. Dat leidt ertoe dat je daardoor lekkerder en gezonder in je vel steekt.

Aanraken is heel gezond en essentieel voor je welzijn. Maar hoe krijg je dat voor elkaar, als je geen partner hebt of als je geliefde niet van knuffelen houdt? Hoe deel je liefdevolle en tedere aanrakingen, warmte, genegenheid, zonder dat dit meteen leidt tot seks. En hoe wen je opnieuw aan liefdevol aanraken in deze aanrakingsschuwe maatschappij?

Een knuffelworkshop biedt je de gelegenheid om in een veilige omgeving met anderen in contact te komen en te knuffelen. Elkaar liefdevol aanraken, strelen, wiegen, koesteren en masseren mag met iedereen die daar op dat moment voor open staat. Kortom, een heerlijke workshop vol lichamelijk contact, menselijke warmte en genegenheid. Knuffelen.. niets meer en niets minder.
Je kunt alleen komen of samen met je partner of vrienden. Een knuffelworkshop is een fijne manier om andere knuffelaars te ontmoeten!

Kosten deelname: € 25,- pp.

Vanwege strenge coronamaatregelen vinden er momenteel géén knuffel- en koester workshops in het bos van Anno plaats. Mocht je niet kunnen wachten tot deze maatregelen worden opgeheven, kun je een gratis knuffel bij mij op komen halen.. óf een uitgebreide knuffel- en koestersessie boeken.

Warme knuffel, Anno

Aantal leden: 72 (Mannen: 30 / Vrouwen: 42)

Laat leden zien op volgorde van:foto freenaturefoto --Jeroen--foto -Arnold-foto -arthur-foto -mark-
foto -Monica-foto -Shakti-foto 02011983bartfoto Angel6foto anita6
foto Bever7foto Born2Balivefoto bosmanfoto boterbloempjefoto connectie
foto Dameblanchfoto Dani68foto derRudyfoto Dol-fijntje97foto francodilibre
foto Gerlandafoto Halesiafoto hoetjefoto Huglerfoto Isora_
foto JanZen123foto jelmer83foto Jeppiefoto joostsfoto Kaja@hjarta
foto Kei2020foto Kelincifoto Klaproosje111foto koen.voetenfoto leukevent10
foto Looking@foto Lowwwwfoto Maakzaamfoto Maneschijnfoto marielou
foto Mathisfoto mawierfoto mestriekfoto mijnnatuurfoto Mitch_61
foto Mmmarlonfoto NetFrankfoto Niels-INFJfoto nJoyingfoto no-mind
foto Odilia60foto Puur_intensfoto Ragamanfoto Rainrainfoto Ratatosk
foto Richard-1982foto Roelandafoto Rudolf50foto Sabinefoto Sammar
foto Sandra33foto Schorpioenefoto twosharefoto vlinder1975foto Vlindertje20
foto VolkomenCorafoto Waterrat72foto Youngofheartfoto YunaNaylafoto zomerpretje
foto Zonneoog70foto Zuki1970

Er zijn bij deze club nog geen activiteiten gepland!

Er is 1 discussie / gesprek op dit club-forum gestart.
Bekijk hieronder de lopende gesprek(ken).

Wissel ideeën uit met de andere leden of deel je gedachtes!

(Om deel te nemen op dit forum dien je lid te zijn van deze club.)

 

Word lid van deze Club  Start zelf een Club  Bekijk alle Clubs 

 

In gesprek met elkaar

Forum

foto francodilibre

Knuffel en hug sessie

Door   francodilibre, 21 september 2019

Aantal reacties : 2
Laatste reactie : 26 september 2019, 14:36

 Lees beschrijving
Dag mensen

Is het een idee om zo'n knuffel en hug sessie op te zetten in Amsterdam? Om zo een keer per maand bij elkaar te komen? Zou mij geweldig en heerlijk lijken.

Ik hoor het graag van jullie

Frank Nederstigt
fneder@gmail.com
Terug naar boven
 
Gelijkgestemde netsamen partners
Banner van ParaviewBanner van Spiegelbeeld tijdschrift