Bekijk alle clubs!

'Knuffel- en koesterclub'


Word lid van deze Club Start zelf een Club Bekijk alle Clubs

Maak favoriet 

  • Beschrijving
  • Clubleden (69)
  • Activiteiten
  • Forum

'Knuffel- en koesterclub'

Opgericht door   freenature

foto freenature
Voor wie?
  • Mannen en vrouwen
  • Het maakt niet uit of je een relatie hebt of niet
  • Van alle leeftijden
  • Het maakt niet waar je vandaan komt
Beschrijving
Welkom bij de knuffel- en koesterclub!

In deze verharde maatschappij met vergaande individualisering waarin veel mensen zichzelf voorbij lopen is het een verademing om tijdens een knuffelworkshop warmte en genegenheid met andere gelijkgestemde mensen te mogen delen. Een workshop in een ontspannen, ongedwongen en vooral veilige setting waarbij er met humor en wederzijds respect wordt aangeraakt. Op een liefdevolle manier knuffelen en koesteren zonder vervolgdoel, niets meer en niet minder.

Deze workshops zijn gericht op liefdevolle aandacht en aanrakingen en wordt, onder begeleiding van een ervaren knuffelcoach, langzaam opgebouwd. Samen gaan we op pad. We beginnen met een voorstelronde waarin je je intenties en verlangens uit mag spreken. We maken afspraken over grenzen en doen een meditatie om de drukte en stress van alle dag los te laten en tot onszelf te komen. Vanuit die rust en ontspanning doen we oefeningen die erop gericht zijn om contact met jezelf en anderen te maken. We beginnen voorzichtig en bouwen de intensiteit langzaam op. De oefeningen zijn heel divers en variëren van speels tot heel intens. Knuffelen is fijn, maar kan soms ook spannend zijn. Het is belangrijk om je eigen grenzen én die van een ander te respecteren. Als je aan een bepaalde oefening niet mee wilt doen óf niet met een bepaald iemand, is dat helemaal okee. Jij bepaalt zelf wat jij wilt aangaan en waar op dat moment jouw grenzen liggen.
Na de eerste stappen is het heel bijzonder om de ander aan te raken en aangeraakt te worden. Om een knuffel te geven en te mogen ontvangen. Al gauw zal je ervaren dat het heel veilig en vertrouwd voelt. En dat je je kunt overgeven aan de kunst van het aanraken én genieten.

Fysiek contact is een eerste levensbehoefte van de mens, net als eten en drinken. Wie regelmatig aangeraakt, gestreeld of geknuffeld wordt voelt zich niet alleen beter, maar heeft ook meer weerstand. Aanraken en aangeraakt worden is net zo belangrijk als gezond eten en voldoende lichaamsbeweging.
Bij stress denken we meestal aan onplezierige, bedreigende dingen die op ons af komen. Maar stress kan ook ontstaan door het ontbreken van aanraking of liefkozing in je leven. Niet zo verwonderlijk, want aanraken is van levensbelang. Als je niet wordt aangeraakt ga je dood. Althans, zo voelt het van binnen. En zo werkt het ook echt. De prikkeling van de huid wordt via de zenuwen doorgegeven aan de kleine hersenen, en dat is precies het gebied waar de menselijke emoties worden geregeld. Met andere woorden: een aanraking brengt je via de hersenen heel direct in contact met je gevoelsleven. Dat leidt ertoe dat je daardoor lekkerder en gezonder in je vel steekt.

Aanraken is heel gezond en essentieel voor je welzijn. Maar hoe krijg je dat voor elkaar, als je geen partner hebt of als je geliefde niet van knuffelen houdt? Hoe deel je liefdevolle en tedere aanrakingen, warmte, genegenheid, zonder dat dit meteen leidt tot seks. En hoe wen je opnieuw aan liefdevol aanraken in deze aanrakingsschuwe maatschappij?

Een knuffelworkshop biedt je de gelegenheid om in een veilige omgeving met anderen in contact te komen en te knuffelen. Elkaar liefdevol aanraken, strelen, wiegen, koesteren en masseren mag met iedereen die daar op dat moment voor open staat. Kortom, een heerlijke workshop vol lichamelijk contact, menselijke warmte en genegenheid. Knuffelen.. niets meer en niets minder.
Je kunt alleen komen of samen met je partner of vrienden. Een knuffelworkshop is een fijne manier om andere knuffelaars te ontmoeten!

Ben inmiddels verhuisd naar de Franse Pyreneeën.

Warme knuffel, Anno

Aantal leden: 69 (Mannen: 34 / Vrouwen: 35)

Laat leden zien op volgorde van:foto freenaturefoto --SjoerdVen--foto -Monica-foto 02011983bartfoto Angel6
foto anita6foto Annie1982foto Bever7foto bosmanfoto boterbloempje
foto connectiefoto Dameblanchfoto Dani68foto derRudyfoto Dol-fijntje97
foto dutchboy66foto Elderveldfoto francodilibrefoto Gerlandafoto Halesia
foto Hansje10foto Huglerfoto Jagy08foto jelmer83foto Jeppie
foto joostsfoto Kelincifoto Klaproosje111foto KnuffelBeer2019foto knuffelstation
foto koen.voetenfoto leukevent10foto LomiSteffoto Looking@foto Lowwww
foto Maakzaamfoto marieloufoto mawierfoto mestriekfoto Mijn_Netsamen
foto Mitch_61foto Mmmarlonfoto Natuurlijkfoto neil__ffoto NetFrank
foto Niels-INFJfoto no-mindfoto Noudtfoto Odilia60foto Ohana1973
foto PANTAREI23foto Ragamanfoto Rainrainfoto Ratatoskfoto Richard-1982
foto Rudolf50foto Rutger1963foto Sabinefoto Sammarfoto Sandra33
foto Schorpioenefoto stralendezonfoto Tojoyforeverfoto twosharefoto vlinder1975
foto VolkomenCorafoto Youngofheartfoto YunaNaylafoto Zuki1970

Er zijn bij deze club nog geen activiteiten gepland!

Er is 1 discussie / gesprek op dit club-forum gestart.
Bekijk hieronder de lopende gesprek(ken).

Wissel ideeën uit met de andere leden of deel je gedachtes!

(Om deel te nemen op dit forum dien je lid te zijn van deze club.)

 

Word lid van deze Club Start zelf een Club Bekijk alle Clubs

 

In gesprek met elkaar

Forum

foto francodilibre

Knuffel en hug sessie

Door   francodilibre, 21 september 2019

Aantal reacties  :  2
Laatste reactie  :  26 september 2019, 14:36

 Lees beschrijving
Dag mensen

Is het een idee om zo'n knuffel en hug sessie op te zetten in Amsterdam? Om zo een keer per maand bij elkaar te komen? Zou mij geweldig en heerlijk lijken.

Ik hoor het graag van jullie

Frank Nederstigt
fneder@gmail.com