Home » Clubs » Club details

Bekijk alle clubs!

The living village festival


Word lid van deze Club  Start zelf een Club  Bekijk alle Clubs 

 

  • Beschrijving
  • Clubleden (14)
  • Activiteiten
  • Forum

The living village festival

Opgericht door Bouwie

Voor wie?
  • Mannen en vrouwen
  • Het maakt niet uit of je een relatie hebt of niet
  • Van alle leeftijden
  • Het maakt niet waar je vandaan komt
Beschrijving
Ik ben vrijwilliger van dit festival en ik zou het leuk vinden als jij als anders denkende medemens samen een nieuwe samenleving wil opzetten.

Stichting Het Levende Dorp uit Dalfsen organiseert van 15-25 juni 2018 hét nieuwe ecologische festival van Nederland: The Living Village Festival. Dit meerdaags festival richt zich op ecologie, duurzaamheid, natuur, muziek, kunst en samenwerking. Het Festival biedt in een feestelijke sfeer oplossingen voor de toekomst door het aanbieden van een ruim scala aan workshops en lezingen die zelfvoorzienend leven stimuleren. Tegelijkertijd gaat de Stichting samen met haar bezoekers het terrein aan de Vecht ecologisch ontwikkelen.

De programmering van het festival is uniek: er is geen hoofdpodium maar alles is ingedeeld in dorpswijken, welke worden georganiseerd en vormgegeven door verschillende initiatieven en groepen creatievelingen. Zo zijn er 5 muziekwijken met bijna alle muziekstijlen die je je maar kan bedenken, is er een spirituele wijk met ceremonies, meditaties en rituelen, een theaterwijk, een wijk waar ter plekke een TinyHouse gebouwd gaat worden, een Kinderwijk, een uitgebreide markt met fairtrade en handgemaakte producten en een flinke camping. Al het eten en drinken op het festival is biologisch en zelfs de afvalverwerking heeft haar eigen dorpswijk welke open is voor bezoekers.

De droom van de Stichting is het oprichten van een Levend Dorp, waar de huizen gebouwd en gevormd gaan worden van levende Bomen. Het Festival is een benefietfeest waarmee de stichting voldoende budget hoopt op te halen om land aan te kunnen kopen, en zo deze droom te verwezenlijken. Het Festival zou vorig jaar in September plaatsvinden in Wierden, echter werd het toen op het laatste moment afgelast omdat de stichting en de gemeente niet samen tot een vergunnings verlening kwamen. Inmiddels heeft zij haar plek gevonden in Dalfsen en is het uitgegroeid tot een internationale naam: momenteel zijn er kaarten verkocht naar meer dan 10 verschillende landen. Nederland is een uniek nieuw festival rijker, en met minder dan twee maanden te gaan, lijkt het een veelbelovend spektakel te gaan worden!

The Living Village festival biedt zowel weekendkaarten met camping als dagkaarten aan.
Voor meer informatie en de volledige programmering bezoek je de website: www.thelivingvillagefestival.org . Tevens kun je hier je kaarten bestellen.

Let op!: Er zijn dit jaar maximaal 5000 kaarten beschikbaar, dus wees er op tijd bij!

Er zijn bij deze club nog geen activiteiten gepland!

Er zijn 4 discussies / gesprekken op dit club-forum gestart.
Bekijk hieronder de lopende gesprek(ken).

Wissel ideeën uit met de andere leden of deel je gedachtes!

(Om deel te nemen op dit forum dien je lid te zijn van deze club.)

 

Word lid van deze Club  Start zelf een Club  Bekijk alle Clubs 

 

In gesprek met elkaar

Forum

festival opbouw begint vandaag

Door Bouwie, 4 juni 2018

Aantal reacties : Geen
Laatste reactie : --

 Lees beschrijving
Hallo lieve mensen, vandaag beginnen we met de opbouw van het festival, hopelijk tot snel!

Lauren! En het geld

Door Bouwie, 4 februari 2018

Aantal reacties : 1
Laatste reactie : 4 februari 2018, 22:50

 Lees beschrijving
Het jaar 2018 is met een Kickstart begonnen! Op 9 januari is de aflevering van ‘Lauren! En het geld’ van NPO3 uitgezonden, waarin presentatrice Lauren Verster bij ons op bezoek komt in Dalfsen. In oktober 2017 heeft de crew van Lauren drie dagen lang gefilmd om deze aflevering op te nemen. In het programma gaat Lauren opzoek naar de magie en de macht van geld, en onderzoekt in vier afleveringen de invloed dat geld op ons leven uitoefent. Het is een mooie en positieve uitzending geworden. Bob en Cathelijn Radstake, de initiatiefnemers van ‘Stichting Het Levende Dorp’ en ‘The Living Village Festival’, hebben voor de camera gedeeld hoe zij in het leven staan en hoe zij tegen geld aankijken. Maar ook de andere bewoners van het sprookjesachtige bos in Dalfsen, hebben hun verhaal verteld over hun ‘off the grid’ manier van leven. De aflevering geeft je meer inzicht in het idee achter ‘The Living Village Festival’ en ‘Het Levende Dorp’ en de mensen die deze droom nastreven. Voor degenen die het gemist hebben, hier is een link naar de aflevering:
(klik hier

in 2018 komt er weer een nieuw festival

Door Bouwie, 22 oktober 2017

Aantal reacties : Geen
Laatste reactie : --

 Lees beschrijving
Het is nog niet officieel bekend maar het gaat hoogst waarschijnlijk op dezelfde plek in het midden van de zomer plaatsvinden... Hou vooral (klik hier) en (klik hier) in de gaten.

Later meer en een fijne tijd.
Het plant seizoen komt er weer aan dus ik ga weer lekker bomen planten.
Mocht je dat trouwens leuk vinden, we organiseren een
Workshop Voedselbossen: theorie, ontwerp & aanleg
op 10, 11 & 12 November
(klik hier)

Hartelijke groene groeten,

Bouw

leuke filmpjes over het festival

Door Bouwie, 8 mei 2017

Aantal reacties : Geen
Laatste reactie : --

 Lees beschrijving
Mijn buurvrouw Ivenes is allerlei korte interviews aan het maken dat iedereen kan zien hoe leuk het wel niet wordt:
(klik hier)
Terug naar boven
 
Gelijkgestemde netsamen partners
Banner van A Healthy LifeBanner van Spiegelbeeld tijdschriftBanner van Paraview