yin_yang, 18 januari 2019

Maak favoriet 

foto yin_yang

Bureaucratie

Gek woord eigenlijk :)

Net even ge-ecosia'd(gegoogled voor andere gebruikers:))
En dat leverde de volgende omschrijving op:
bureaucratie Een organisatiestructuur die gekenmerkt wordt door aan regels gebonden procedures, verantwoordelijkheden, hiërarchie en onpersoonlijke relaties.

Hoe komen we weer naar wel persoonlijke relaties????
Ik zelf en velen met mij, worden letterlijk gestoord van alle regeltjes die elkaar tegen spreken, elkaar in stand houden, en vooral veel zinloze 'functies' zeer belangrijk laten lijken.

Hoe gaan we weer gewoon een naaste helpen, vanuit je hart, je ingeving van dat moment? En poefff…. . . een beetje echte aandacht doet wonderen!!!

Daarnaast wat zie je als voordeel van de huidige bureaucratie?
Wat ik als tenenkrommend voordeeltje zie, is dat er veel mensen werk en inkomen hebben (door het frustreren van vele medemensen).
Er is een zogenaamde controle op vele documenten(zijn geen mensen, he), waar zeer veel mensen last van hebben / ondervinden.
Zoals zodra iemand fysiek overlijd......dan duurt het in het beste geval nog maanden voordat die persoon ook in de bureaucratie niet meer als melkkoe te boek staat.

Hoe kom ik hier nu op? Door een artikel over dat de wijkteams meer geld kosten dan van tevoren was verwacht door de rekenaars. Ik zelf en velen met mij, konden zo voorspellen dat wanneer een nieuwe (HBO vereiste) tussenschijf komt, dit bakken met geld gaat kosten, en de hulpbehoevenden weer veeeeel langer op gericht hulp moeten wachten.

1006 keer bekeken


Gelijkgestemde netsamen partners

Banner van Truffel ceremonie