Kaiaaa, 1 januari

Maak favoriet 

foto Kaiaaa

Bewust denken en spreken

Soms heb ik van die periodes waarin ik niet geleefd word door van alles om me heen. Dan is er even geen werkstress, zijn er minder actieve zorgen, verdwijnt de angst voor wat er in de wereld gebeurt wat naar de achtergrond en ervaar ik inspiratie in het hier en nu, versus steeds maar willen vluchten in andere, meditatieve staten van zijn.

Dit is zo’n periode. Het maakt vanzelf ruimte voor het meer bewuste denken en spreken. Dit blijkt altijd een stuk positiever.

Er komen gedachten aan dat ik me niet wil laten lIJden door alle ellende in de wereld en dat ik veel meer grenzen mag stellen aan hoe dingen bij mij naar binnen komen. Daaruit spreekt een zekere power / eigen regie. Wat zo vaak door van alles en nog wat de kop in wordt gedrukt. Schuldgevoel en medelijden gaan de wereld niet veranderen.

Er komen gedachten aan dat ik dingen als liefde, hoop, vertrouwen, troost, beterschap wil sturen naar waar dat maar nodig is, in plaats van de horror-beelden die het nieuws in mijn hoofd zet en wanhoop of angst voor wat er allemaal nog meer fout zou kunnen gaan. Daardoor voel ik meteen dat ik veel groter ben dan dit fysieke lijfje. Wat ik zo vaak vergeet. Ja door druk druk druk en gewoonten-loops.

Er komen gedachten aan dat ik mijn woorden bewust wil kiezen. Niet als in het verlies van spontaniteit, maar als in het ophouden met reactiviteit. Ik voel me n. l. nooit beter nadat ik b. v. ergens over klaag bij anderen. Het is veel fijner te weten dat ik kan kiezen hoe ik reageer. En dat ik mezelf daar juist niet mee tekort doe. Maak ik mezelf kleiner of groter, en wat doet dat met de wereld om me heen?

Dag lief gekwetst kind in mij, laat mij je maar voelen, dan hoef je je niet meer te verstoppen of boven water te komen wanneer dat niet zo handig is. Dag verbitterde volwassene, word maar wakker uit de nachtmerrie dat alles anders zou moeten zijn. Dag lekker gewoontedier van me, laat mij je verassen, dan gaan we samen leuke dingen doen!

Wat zou jij tegen je andere zelfjes willen zeggen?

313 keer bekeken


Vandaag in the spotlights:

foto Lee1975foto Peter1978foto Athena20foto -Dientje-foto Troy24foto KevalSimranfoto Nicooofoto Sophi_Paulifoto Furrrrealfoto Helena2foto Juliette888foto Pita67foto PetraLeeftfoto Gugugofoto Padjelanta

Meer vrouwen

Meer mannen