Luisteren naar de Fluistering van de Natuur


Maak favoriet 

  • Beschrijving
  • Foto's
  • De reisorganisatie
Saint Jean de Duras, Frankrijk
Van 18 mei t/m 22 mei (5 dagen)
Prijs (vanaf) € 575,00


Luisteren naar de Fluistering van de natuur
Workshop& Retraite Bloesemremedies en ontspanning van 18-22 mei 2024

We gaan diep luisteren naar de natuur om haar verhaal te horen die tot uiting komen via natuur’s bomen,bloemen en plantenzee. Deze verhalen kunnen tot bloesemremedies gemaakt worden (bloesemremedies ken je misschien wel als bach bloesems) en in de workshop leren we hoe bloesemremedies werken, we leren zelf de boodschap van bloemen en planten te ervaren, leer hoe je intuitief bloesemremedies uitkiest om mee te werken en we leren een heel aantal bloesemremedies van SCF Essences beter kennen.

Om beter de fluistering van de natuur te kunnen horen is stilte en ontspanning nodig, daarom is er een retraite component. Elke ochtend beginnen we met meditatie, we lopen in stilte over het land en we gebruiken bloesemremedies om velden van ontspanning te versterken binnen beweging, soundhealing en relaxation waar we in de middag van genieten.

Deze workshops/retraite is ook zeer geschikt voor therapeuten die bloesemremedies als extra ondersteuning willen gebruiken in hun praktijk.

Voor Wie?
Deze unieke mix van workshop en retraite is heerlijk als je wilt ontspannen en tegelijkertijd meer wilt leren over de prachtige helende wijsheid van de natuur die schuilt in bloesemremedies. Ze is toegankelijk voor iedereen; voor jouzelf en hoe je bloesemremedies kunt gebruiken in je dagelijkse leven of ter harmonisering van emotionele blokkades of versterking van positieve eigenschappen en ook voor holistische therapeuten (binnen b.v. massage, yoga, meditatie, coaching etc.) die bloesemremedies willen integreren in hun praktijk als extra ondersteuning voor clienten.

Er is tijd en ruimte om in te gaan op verschillende remedies die met name voor een speciaal onderwerp van toepassing zijn waar je als persoon mee bezig bent, of hoe de remedies te integreren in je praktijk.

Simply Canvas Farm
Je komt op bezoek bij Simply Canvas Farm in Frankrijk, de plek van Sandra en Santi. Alle bloesemremedies van SCF Essences worden hier gemaakt. Veel van de wilde bloemenremedies komen van het land van Simply Canvas Farm. Het is een prachtige plek om te verblijven. Het leven wandelt nog wat langzamer op het Franse Platteland in Zuid West Frankrijk (vlakbij Bergerac).

Je slaapt in een vakantiehuis, een tiny house of in een safaritent. Simply Canvas Farm is midden in de natuur gelegen van Zuidwest Frankrijk. De natuur is mooi, de vogels fluiten je ‘s ochtends wakker en de hangmatten wuiven zachtjes. We gaan natuurlijk ook heerlijk kampvuren, eten lokaal en biologisch en er is tijd voor fijne gesprekken. Je bent er echt even helemaal tussenuit.

De Begeleider
Sandra Alderden is samen met Santi eigenaar van Simply Canvas Farm. Sandra heeft ruim 30 jaar meditatie en mindfulness ervaring en werkt al haar hele leven met bloemen komende uit een tuinders en bloemenexport familie. Ze was Boeddhistisch non in Plum Village, het klooster van zenmeester Thich Nhat Hanh. Al jaren werken Sandra en haar man Santi samen met de natuur. Hun boerderij wordt ingericht volgens de voedselbos en permacultuur principes. Ze behaalden hun PDC in 2009 en deden masterclass voedselboscursus bij Martin Crawford. Sandra werkt al meer dan 20 jaar met bloesemremedies en maakt sinds 7 jaar zelf bloesemremedies of remedies van bijzondere spirituele plekken.

Wanneer ik bloesemremedies ga maken, laat ik me graag roepen door de bloemen die het liefste een bloesemremedie willen worden en hun boodschap willen delen met de mensen.

Programma
Aankomstdag is op zaterdag 18 mei. We beginnen ’s avonds met een introductie en ontspanning.

Zondag, maandag en dinsdag starten we elke dag met meditatie. In de ochtend leren we meer over de werking van bloesemremedies, we leren diverse remedies van SCF Essences kennen, we luisteren naar bijzondere plantenverhalen en leren hoe je bloesemremedies uit kunt kiezen.

Na de lunch is er rusttijd en in de middagen zijn er diverse ontspanningsoefeningen zoals b.v. soundhealing, beweging, zingen of anders. Deze oefeningen worden gegeven door lokale mensen en zal in het Engels zijn (je hoeft Engels alleen maar te verstaan, je hoeft het niet te spreken).

Er is in de middag ook ruimte voor een persoonlijk gesprek om in te zoomen op een onderwerp, of we kunnen gezamenlijk verder een onderwerp verder uitdiepen als er behoefte aan is.

Op woensdag is er meditatie, ontbijt en vertrek.

Prijzen
Verblijf van 18-22 mei, inclusief vol pension en cursus: €695 1-persoonskamer (gedeelde badkamer met één andere kamer) of €575 in een 2-persoonskamer, exclusief je reis naar Simply Canvas Farm.

Reis naar ons toe:

Je kunt met de trein naar Bordeaux en dan door naar Sainte Foy la Grande of vliegen vanaf Rotterdam naar Bergerac (dit is 30 minuten vanaf Simply Canvas Farm). We kunnen een transfer voor je regelen tegen gereduceerd tarief vanaf luchthaven Bergerac of treinstation Ste Foy la Grande.Met de auto is het ongeveer 12 uur rijden vanaf Nederland.

Luisteren naar de Fluistering van de Natuur

Luisteren naar de Fluistering van de Natuur

Luisteren naar de Fluistering van de Natuur

De reisorganisatie: Simply Canvas Farm

Simply Canvas Farm
Let Nature Nurture You
Een mooi retraite centrum op het randje van de Dordogne in ZW Frankrijk waar je ontspanning kunt vinden of iets nieuws kunt leren via de workshops en retraites die we op onze plek organiseren.

Een plek om te herbronnen
De omgeving van Simply Canvas Farm is vol zonnebloemen, wijngaarden en uitzicht. Je kunt bij ons genieten van diverse retraites en workshops die georganiseerd worden op het gebied van dans, mindfulness, meditatie, yoga, ademwerk, voedselbossen, natuurcoaching, mantrazingen en meer. Er zijn zelfs ook een paar prachtige retraites waar verschillende begeleiders komen, zodat je kunt proeven van diverse workshops en nieuwe ontspanningstechnieken kunt ontdekken..
Er is plek voor iedereen, voor rust en voor vrolijkheid, voor herbronnen en introspectie. Simply Canvas Farm is op het Franse platteland gelegen midden in de natuur en het even gaat langs slingerpaadjes, wuivende hangmatten en via het zwembad naar een knapperend kampvuur. Het leven wandelt hier og en je bent er echt even helemaal tussenuit.

Accommodaties
Je kunt slapen in 6 safaritenten met electriciteit, keuken en eigen badkamer (op korte afstand) of 3 gites/vakantiehuizen en een tiny house. De natuur staat centraal bij ons, samen met (H)eerlijk eten en ons land wordt ingericht volgens de permacultuurprincipes en voedselbostechnieken, we maken zelfs ons eigen bloesemremedies van planten en bloemen. Natuurlijk is er een groot omheind zwembad. Onze plek is vlakbij Bergerac, Eymet en Duras gevestigd op het randje van de Lot et Garonne en Dordogne in ZW Frankrijk.

Waar wordt jij gelukkig van?
Simply Canvas Farm is een Oase, niet alleen door de vele bomen en planten die we geplant hebben, maar ook door de rust, de vogels en de mooie begeleiders die komen. Geluk, rust, vrede, je even terugtrekken in de natuur, dit zijn allemaal elementen die voeding nodig hebben zodat jij gevoed kan worden. Dat kun je vinden op ons plekje.

De hosts Sandra en Santi
Wij zijn; Santi, mijn man, en ik, Sandra. We wonen al ruim 20 jaar op onze boerderij Simply Canvas Farm in Zuidwest Frankrijk (vlakbij Bergerac). Hier ontvangen we veel mensen tussen april en september die komen genieten van workshops en retraites. Santi en ik ontmoetten elkaar ooit in Boeddhistisch klooster Plum Village van Thich Nhat Hanh waar we beiden jaren gewoond hebben en kloosterling waren. Zelfreflectie en mindfulness staan gegraveerd in ons hart samen met een grote liefde voor de natuur. We tuinieren erop los en richten ons 5 hectare terrein in volgens permacultuur en voedselbosprincipes en storten onze creativiteit in koken met eetbare bloemen en producten uit de tuin. In de herfst en winter trekken we ons terug en laten onze innerlijke kluizenaar vrij. Dan klussen we in stilte op ons terrein en eten voor een knapperend houtvuur terwijl we onze plannen bespreken voor het volgende jaar.
Santi en ik weten, met jarenlange ervaring in het begeleiden van retraites, goed hoe de juiste en veilige omstandigheden te creëren voor bijzondere en verdiepende ontmoetingen. Het land is prachtig en stil, het uitzicht vol glooiende heuvels, het eten heerlijk, de accommodaties fijn de hangmatten wuiven zachtjes en in de groepsruimte komt natuur en groepswerk samen. Tenslotte niet onbelangrijk we zijn goed bereikbaar.

Waar zijn we?
We zijn gevestigd op het randje van de Lot et Garonne en Dordogne departementen, vlakbij Bergerac. We zijn goed bereikbaar met de trein (Amsterdam naar Bordeaux), Vliegtuig (met de Transavia van Rotterdam naar Bergerac) of met de auto (zo'n 11 uur rijden vanaf Utrecht). Ons plekje is midden op het platteland gelegen en omgeven door golvende heuvels met bos, wijngaarden, zonnebloemen en graan. Er zijn leuke middeleeuwse dorpjes zoals Eymet en Duras op 10 minuten afstand, Bergerac is 30 min. en Bordeaux en St Emilion 1,5 uur.

Je bent van harte welkom

Zoek contact met organisatie

  • Met deze stap geef je aan dat je interesse hebt in deze vakantie.
  • Je bent nog nergens toe verplicht, ook financieel niet!
  • De reisorganisatie neemt contact met je op om jouw wensen en een eventuele boeking te bespreken.